Китайският технологичен гигант ZTE Corp. прекрати всичките си основни операции по-малко

...
Китайският технологичен гигант ZTE Corp. прекрати всичките си основни операции по-малко
Коментари Харесай

Oгpoмeн пpoизвoдитeл нa cмapтфoни e нa pъбa нa oцeлявaнeтo зapaди caнĸциитe нa CAЩ

Китайският софтуерен колос ZTE Corp. приключи всичките си съществени операции по-малко от месец, откакто попадна под ударите на глобите на Съединени американски щати. Вашингтон наложи 7-годишна възбрана за покупка на американски съставни елементи и технологии, откакто разгласи, че ZTE е нарушила глобите против Иран и Северна Корея.

Компанията, която е вторият максимален производител на телекомуникационно съоръжение в Китай и е измежду от най-големите производители на смарт телефони в света, очевидно няма различен избор, с изключение на да прекрати работа. 

Тя уведоми вложителите си, че вследствие на американската " заповед за отвод, главните оперативни действия на компанията са прекратени " и дефинира идващите 2 седмици като сериозни за оцеляването си.

ZTE увери, че поддържа задоволителен запас от пари и съблюдава всички свои търговски отговорности " в сходство със законите и регулациите ", като работи интензивно, с цел да убеди Вашингтон да анулира рестриктивните мерки.

" Компанията и обвързваните с нея лица интензивно споделят със съответните държавни отдели на Съединени американски щати, с цел да улеснят изменението или анулацията на заповедта за отвод от държавното управление на Съединени американски щати и да доведат до позитивен резултат при създаването на въпросите ", се споделя изказването на ZTE.

Китайската компания бе санкционирана с съвсем 900 млн. $ предходната година за нарушение на ембаргото върху износа на телекомуникационно съоръжение за Иран, употребявайки американски съставни елементи в устройства, които продаде на Техеран. Тя погази и глобите против Северна Корея, като й продаде съоръжение.

Компанията е нарушила съглашението с администрацията във Вашингтон, като вместо да порицае, е платила цялостни бонуси на чиновниците, свързани противозаконната договорка и е излъгалa американските управляващи.

Това разгневи Съединени американски щати, които не разрешиха на ZTE да купува чипове от компании като Intel и Qualcomm и оптични съставни елементи от Lumentum. Забраната даже евентуално се разшири до операционната система на Гугъл - Android, с която работят телефоните на ZTE.

Сега компанията е с вързани ръце, няма по какъв начин да създаде нови телефони и изчерпи досегашните си наличия.

" Не е ненадейно да забележим, че ZTE е изчерпала наличностите си, защото не може да получи повече съставни елементи от основните снабдители в Съединени американски щати. Съединени американски щати обявиха, че преглеждат обжалването от ZTE, мисля, че това е добър знак ", зaяви пред Bloomberg Едисон Лий, анализатор в Jefferies.

Сега всички погледи са ориентирани към другия китайски колос - Huawei. Той също е огромен производител на смарт телефони и телекомуникационно съоръжение и също е разследван поради нарушение на глобите против Иран.

Случващото се със ZTE Huawei е следващата драма в обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай, които заплашват да се трансфорат в същинска комерсиална война.

Научноизследователска и развойна активност в Китай е под огромен напън през последните години, поради опцията от загуба на достъп до сериозни американски съставни елементи.

Вашингтон постоянно упреква Пекин в кражба на интелектуална благосъстоятелност, фалшификации, хакерски атаки, стопански шпионаж и пираство.

Без американските технологии и съставни елементи китайската софтуерна промишленост няма по какъв начин да извърши сполучлив преход към по този начин мечтаните 5G мреж

 

money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР